.
سه شنبه 29 اسفند 1402.

درباره ما

 با توجه به نامشخص و مبهم بودن جایگاه طب سوزنی پس از انقلاب اسلامی در سیستم درمانی و آموزشی کشور و نیز عدم تلاش موثر مسئولین علمی و درمانی در زمینه پذیرش این طب با توجه با سابقه کهن آن و نیز گسترش روبه رشد آن در شرق و غرب و عدم اطلاع رسانی مناسب در خصوص کاربردهای مناسب آن ، وجود یک موسسه علمی مستقل که قادر به ارائه خدمات علمی مناسب طب سوزنی به جامعه باشد ضروری بنظر می رسید . بر این اساس موسسه مطالعات علمی نادعلی اسماعیلی در تاریخ 31/5/1370 به شماره 82 به ثبت رسید . که مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی مازندران و نیز دانشگاه مازندران قرار گرفت . یکی از موضوعات مهم آن فعالیت در زمینه های علمی طب سوزنی و سنتی ایران و چین می باشد. و بعنوان اولین مرکز رسمی طب سوزنی در کشور شناخته می شود .

جای بسی خوشحالی است که در حال حاضر دیگر مشکلات دهه 60 – 70 و 80 را در کشور نداریم . طب سوزنی بعنوان یکی از روش های درمانی مورد تصویب وتاثید وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است و انجمن علمی طب سوزنی نیز مجوز فعالیت گرفت و پزشکان زیادی نیز مشغول فعالیت درمانی می باشند .

پس از انقلاب اسلامی طب سوزنی در ایران مورد بی توجهی و بی مهری زیادی قرار گرفت ، نه تنها حامی نداشت بلکه اکثریت مسئولین علمی کشور ، پزشکان و... نیز در تخریب این طب بسیار تلاش نمودند . از طرفی تعداد محدودی از مسئولین و اشخاص ، با توجه به وجود جو کاملاً منفی و مخالف ، در حمایت از این طب تلاش بسیار مثمر ثمر نمودند که مراتب قدرشناسی و تشکر خود را آنان اعلام میدارم .

قابل ذکر است که در دهه 1360 و1370 اکثریت مسئولین علمی کشور ( به استثای تعداد محدود ) با اعلام غیر علمی بودن طب سوزنی ، عملاً مانع گسترش این طب در کشور بودند . بر همین اساس با تلاش های مستمر و اعلام اینکه مسئله علمی بودن یا نبودن آن باید در پژوهش های علمی ثابت شود . بر این اساس با اصرار و دلائل زیاد خواهان تاسیس یک مرکز پژوهش طب سوزنی گردیدم . که خوشبختانه و به لطف خداوند و محبت برخی از مسئولین علمی کشور ، در سال 1366 اولین مرکز پزوهشی ، درمانی طب سوزنی در ترک اعتیاد در شهرستان بابل ، زیر نظر وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی بابل و کمیته انقلاب اسلامی تاسیس و رسما فعالیت خود را شروع نمود و اینجانب نیز بعنوان مسول آن مرکز از سوی 3 سازمان فوق منسوب شدم و در سال 1370 نتایج پزوهشی از سوی وزارت بهداشت و درمان رسماً انتشار یافت و برای اولین بار در ایران طب سوزنی بعنوان روش موثر در درمان اعتیاد مورد تائید علمی قرار گرفت و موافقت گردید که اولین مرکز آموزشی و درمانی طب سوزنی در ایران بصورت رسمی تاسیس شود و صلاحیت اینجانب نیز جهت آموزش نیز مورد تائید قرار گرفت . اما در زمان اجرا متاسفانه بدلیل تغییرات در وزرارت بهداشت و درمان ( مسولین آن وزارتخانه ) موضوع راکد ماند. اما فعالیت ها را در قالب موسسه ادامه داده ام .

 

با توجه به موضوع فعالیت مرکز مطالعات طب سوزنی ، خلاصه ای از اقدامات انجام شده پس از انقلاب اسلامی تا کنون ( قبل از تاسیس و نیز پس از آن ) بشرح زیر ارائه می گردد :

- بعنوان بنیانگذار روش درمان با طب سوزنی در درمان اعتیاد در کشور از سال 1358

- اجرای طرح پژوهشی ترک سیگار با طب سوزنی در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران 1359

- مسئول مرکز درمان اعتیاد با طب سوزنی در دادستانی مبارزه با مواد مخدر تهران 1361

- مسئول مرکز درمانی ترک اعتیاد با طب سوزنی در کمیته انقلاب اسلامی و ناجا از سال 1362

-آموزش طب سوزنی در دانشگاه پزشکی آزاد اسلامی ( بصورت فوق برنامه ) برای دانشجویان رشته پزشکی ، مامایی ، پرستاری از سال 1366

- برگزاری اولین کنگره 2 روزه طب سوزنی در دانشگاه آزاد اسلامی بابل در سال 1368

- درمان بیماران و مجروحین جنگی با طب سوزنی در درمانگاه دانشگاه آزاد اسلامی از سال 1366

-تاسیس اولین مرکز پژوهشی و درمانی اعتیاد با طب سوزنی در سال 1366

-تالیف و ترجمه 8 عنوان کتاب طب سوزنی بزبان فارسی

- دهها مصاحبه رادیویی و تلویزیونی در زمینه طب سوزنی

- مقالات و مصاحبه با نشریات مختلف

- همکاری با مرکز مطالعات طب سنتی و اسلامی معاونت پژوهشی وزارت بهداشت و درماناز سال1372

- ابداع روش جدید خود درمانی اعتیاد از طریق پشت لاله گوش با طب سوزنی 1370

- برگزاری دو سمینار طب سوزنی بصورت مشترک از سوی این مرکز (ایران) با روسیه و ارمنستان در دانشکده طب سنتی و مکمل جمهوری ارمنستان در سال های 1390-1391 و حدود 20 سخنرانی از سوی اعضا این مرکز ( هر سمینار بمدت 2 روز )

- برگزاری تورهای علمی برای بیش از 80 نفر از اعضا مرکز مطالعات طب سوزنی به کشور ارمنستان ، جهت شرکت در سمینار طب سوزنی و نیز شرکت در کارگاه های آموزشی و آشنایی با اساتید و دانشمندان طب سوزنی روسیه و ارمنستان در سال های 1390 و 1391

- هماهنگی جهت ایجاد ارتباط علمی مشترک بین مرکز مطالعات طب سوزنی و دانشگاه همدرد هندوستان (JAMIA HAMDARD ) در ملاقات با ریاست دانشکده طب سنتی و مکمل آن دانشگاه PROF. SYED   MAHTAB ALI  در 16/1/1392 در دهلی نو

- ایجاد بزرگترین کتابخانه طب سوزنی در کشور

- راهنمایی و مشاوره به پزشکان طب سوزنی (اعضاء مرکز) و اختصاص زمان ساعت از 12 الی 13 روزهای شنبه و دوشنبه جهت پاسخگویی تلفنی به پزشکان طب سوزنی و اعضا ء و پاسخگوئی به ایمیل و فاکس

- راهنمایی و مشاوره به بیماران و افراد علاقمند به طب سوزنی

- ایجاد وب سایت طب سوزنی

- دریافت کارگزاری انحصاری دپارتمان طب سوزنی و سنتی از شرکت دانشگاهی پژوهشگران و نوآوران دانشگاه تهران بعنوان مرکز تعیین و ارتقا ء سطح ( آموزش و معادل سازی ) اسفند 1391

- تشویق و ترغیب صدها پزشک جهت فراگیری و فعالیت در طب سوزنی

- تولید و توزیع کتاب و نرم افزارهای طب سوزنی

- ارائه خدمات به ایرانیان علاقمند به طب سوزنی در خارج از کشور

- 24 سال سابقه آموزش طب سوزنی ( از سال 1367 تاکنون )

- تائید صلاحیت آموزش طب سوزنی از سوی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی سال 1371    

- 33 سال فعالیت درمانی در طب سوزنی     

- عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مازندران

- عضو کمیته علمی همایش بین المللی طب سنتی و مکمل                  

- داور برگزیده مقالات کمیته علمی کنگره بین المللی طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مازندران 1387      

- سخنران بیش از 25 کنگره علمی داخلی و بین المللی در زمینه طب سوزنی، اعتیاد و . . . از سال 1362

- ابداع روش جدید خود درمانی اعتیاد از طریق پشت لاله گوش با طب سوزنی1370                                

- استاد راهنما و مشاور پایان نامه طرح های تحقیقاتی طب سوزنی در در مقاطع دکترای تخصصی ، دکترای دامپزشکی و . . . در دانشگاه های علوم پزشکی شیراز ، مازندران ، آزاد اسلامی ودانشگاه تهران             

- درمان رایگان مجروحین (رزمندگان و جانبازان جنگ تحمیلی) بروش طب سوزنی بمدت 5 سال

- بعنوان پیشکسوت نمونه در محور علمی و پژوهشی کشور و دریافت تندیس و لوح افتخار از وزیر محترم دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی 1388 .

- بعنوان چهره ماندگار « چهره برگزیده و برتر علمی » منتحب بنیاد مفاخر و مشاهیر و دریافت تندیس و لوح افتخار 1388

- دریافت درجه پرفسوری افتخاری از سوی آکادمی علوم طبیعی روسیه 2012

  

قابل ذکر است که پس از انقلاب اسلامی اینجانب تمام زندگی و تلاش خود را جهت گسترش این طب در کشور قرار دادم . اما کمک و تلاش برخی از اشخاص و مسئولینی که پس از انقلاب در زمینه طب سوزنی ، تلاش موثری نمودند و یا در فعالیت های پزوهشی و درمانی طب سوزنی همکاری و هماهنگی نمودند ، که باید نام آنان را به نیگی یاد نمود. :

1-آقای سید علی اصغر قافله باشی ( سیدین )

2- آقای دکتر مکانیکی ریاست دانشگاه علوم پزشکی بابل

3-آقای دکتر مدنی رئیس دانشکده پزشکی ریاست دانشگاه علوم پزشکی مازندران

4 – دکتر سید حسین فخر مدیر کل وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی

5– مرحوم دکتر سید علی طبری پدر و ریاست دانشگاه آزاد اسلامی بابل

6- دکتر امیر مسعود احمدی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل

7 - دکتر ایرج روئین دژ – متخصص طب سوزنی و بیهوشی

8– مسئولین کمیته انقلاب اسلامی و ناجا که بیشترین خدمت را در عرصه طب سوزنی بعمل آوردند

9- تعدادی از افراد که خواستار اعلام نام نبودند ، با کمک های مادی و معنوی خویش ، باعث تقویت و استمرار فعالیت مرکز مطالعات طب سوزنی گردیده اند .

خوشبختانه سال ها تلاش خالصانه و لطف عزیزان فوق باعث گردید طب سوزنی در کشور بعنوان یک روش علمی موثر مورد تایید قرار گیرد . انشاالله با تلاش صادقانه اعضاء مرکز مطالعات طب سوزنی در زمینه های پژوهش ، درمان و آموزش ، خدمات علمی مناسب به جامعه ارائه شود .

 

مدیر موسسه نادعلی اسماعیلی

آخرین اخبار سایت